Aansprakelijkheidsrecht

Stel dat u op een bepaalde dag even het centrum in moet voor een paar boodschappen. U stapt op de fiets richting het winkelcentrum. Op een gegeven moment steekt een poes het fietspad over en u probeert het dier te ontwijken. Daardoor ziet u een geparkeerde auto over het hoofd en botst u tegen de auto aan. De auto loopt schade op die bestaat uit een aantal flinke krassen en een deuk in het portier aan de bestuurderskant. Het herstellen van de schade kan zomaar € 1.500,= kosten.

Vragen die bij u op kunnen komen dagen zijn o.a:

 • ben ik aansprakelijk voor de schade?
 • Ik vind dat ik er eigenlijk niks aan kan doen, want het is toch niet mijn schuld dat ik moest uitwijken voor de poes? Speelt dat nog een rol?
 • Stel dat ik aansprakelijk ben voor de schade, ben ik hier dan misschien voor verzekerd?

Aansprakelijkheidsrecht in het kort

Schade gebroken glas
Het aansprakelijkheidsrecht gaat hoofdzakelijk om de vraag wanneer u de geleden schade juridisch kunt verhalen op iemand anders. Het veroorzaken van schade wordt juridisch het plegen van een onrechtmatige daad genoemd. Dit houdt in dat wanneer u handelt of nalaat in strijd met de wet of de zorgvuldigheid die het maatschappelijk verkeer betaamt u aansprakelijk bent voor de veroorzaakte schade en dientengevolge de geleden schade dient te vergoeden. Als eenmaal vastgesteld is wie er aansprakelijk is voor de geleden schade, dan zijn we er nog niet. Dan moet namelijk nog worden vastgesteld wat de omvang van de schade is. Al dit soort juridische problemen komen aan de orde bij het aansprakelijkheidsrecht.
Image

U bent bij mij aan het juiste adres voor juridisch advies aansprakelijkheidsrecht over o.a.

 • U bent aansprakelijk gesteld
 • U wilt iemand aansprakelijk stellen
 • U bent aansprakelijk maar uw verzekering weigert te betalen
 • U bent gedagvaard of wilt iemand dagvaarden
 • U heeft vragen over de omvang van de schade

Neem direct gratis en vrijblijvend contact op

  Naam

  Email

  Telefoon

  Omschrijving van uw probleem

  Eventuele bijlagen

  Neem gratis contact op

  Maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 20:00 uur.
  Zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur.
    06-43 54 35 17
    stuur een e-mail


  Ervaringen van cliënten

  Wij hebben in de loop der jaren vele ervaringen mogen ontvangen. Een selectie hiervan kunt u bekijken op de ervaringenpagina.