Duim omhoog reviews

Juridisch overeenkomstIk zat in een situatie met mijn baas op mijn werkplek. Ik werd gepest door de vrouw van mijn baas en twee andere collega’s. Deze situatie gaf me stress en ik moest met ziekteverlof. Mijn baas heeft mij een vaststellingsovereenkomst aangeboden terwijl ik ziek was. Toen wist ik juridische moest hulp zoeken omdat hij mijn rechten van mij probeerde te stelen, dus ik zocht op Google en vond  Boonstra. Ik volgde mijn hart en appte hem en hij reageerde snel. Hij begon onmiddellijk met mij te communiceren, daarna nam hij contact op met mijn baas, daarna ontmoetten we elkaar en hij legde me alles uit wat er gaat gebeuren tijdens de meeting met mijn baas. Hij kan goed luisteren, hij leest alle details, zelfs de kleine details die ik heb niet gezien, hij is op tijd, klantvriendelijk en zeer professioneel. Deze situatie bezorgde mij 3 maanden stress en sinds ik Boonstra ontmoette, heeft hij het binnen 1 week voor mij opgelost. Hij vertrok pas toen alles was geregeld. Ik ben zeer tevreden, want nu wacht ik op mijn geld van mijn baas. Als Boonstra er niet was, zou ik met een veel lagere ontslagvergoeding ontslagen worden. Ik beveel Boonstra aan iedereen aan, geloof me, je zult er geen spijt van krijgen hem in te huren. Zo’n man met een vijfsterrenservice, iedereen zou zijn contactgegevens moeten hebben. ik heb vandaag een biertje gedronken om mijn overwinning te vieren. Nogmaals bedankt Boonstra.

Mevrouw S. Witteveen uit Heerenveen


FietsenNa 3 jaren eindelijk gerechtigheid. Mijn schoonvader had net een nieuwe fiets gekocht en wilde deze aan zijn dochter laten zien wonende in een aangrenzend dorp. Het noodlot sloeg toe. Mijn schoonvader zou op de fiets stappen, maar valt er zijdelings vanaf op de harde klinkers. Schrik, en pijn in zijn heup. Wat bleek hij had zijn heup gebroken na de val. Hoe kon hij nu zomaar van die nieuwe fiets vallen zou je denken, werd hij onwel of was er iets met de fiets. Het laatste was het geval. De stuurpen was bij montage van de nieuwe fiets niet goed vastgezet, deze zat helemaal los. De baas van de fietsenwinkel werd op de hoogte gebracht en gaf direct zijn fout toe. Schoonvader is uiteindelijk geopereerd en de fiets is teruggegaan naar de fietsenwinkel. Toen kwam het getouwtrek met de verzekeringsmaatschappij van de fietsenwinkel. Aangezien ik hier, die dit schrijft, geen kaas van heb gegeten schakelde ik meester Sjoerd Jan in. Sjoerd Jan heeft ons meer dan 3 jaren bijgestaan met alle regel dingen en paperassen die nodig waren en natuurlijk de juridische kant. Dit heeft ervoor gezorgd dat mijn schoonvader is gecompenseerd voor alle schade (materieel en immaterieel) en leed die hij moest ondervinden voor, tijdens en na het ongeluk. Ook voor mij was Sjoerd Jan van grote steun daar ik wars ben van het langdurig moeten wachten en de bureaucratie die dit met zich mee bracht. Het was een kwestie van lange adem.
Sjoerd Jan bedankt

Cliënt wenst anoniem te blijven


Sportauto geelMet onze gezinsuitbreiding hadden we hard gespaard om onze vertrouwde eerdere auto in te ruilen voor een ruime station-auto. Na veel zoekwerk kwamen we uit bij een autohandelaar in Apeldoorn. Het leek in eerste instantie prima en hebben zo een koopovereenkomst gesloten. Na enige tijd ontstond er gebreken bij de auto. Deze gebreken hebben we bij 2 verschillende garages laten uitvogelen en ze kwamen beide tot de conclusie dat de kosten dusdanig hoog waren, dat het niet meer overeenkwam met de aanschafprijs van de auto.

Zelf hadden we de enige juridische dingetjes uitgevogeld en contact gezocht met de handelaar. Hij wilde uiteraard niet meewerken en voor ons was het een puzzeltocht van hoe nou verder. Het gevoel van onrecht en machteloosheid sloegen toe en zo kwamen we tot het besluit om een jurist te zoeken. Sjoerd-Jan heeft ons gedurende periode fijn en duidelijk geholpen. Alle onbekende termen voor ons werden in begrijpelijke Jip en Janneke taal omgezet en stond bij wijze van 24/7 klaar. Het was een hele klus, maar voor nu lijkt het erop dat we weer vertrouwd de weg op kunnen. Mochten er toch problemen ontstaan kunnen we zo weer aankloppen.

Sjoerd-Jan, ontzettend bedankt voor je hulp! We kijken er met een goed gevoel op terug.

Cliënten wensen anoniem te blijven


Burenrecht tuin hegMeneer Boonstra reageerde erg snel op mijn eerste aanvraag voor advies. Hij kwam bij ons langs (2 uur reistijd) om de situatie persoonlijk in te kunnen schatten en goed advies op maat te kunnen geven. Hij is enthousiast, tegelijkertijd rustig en gaf mij meteen een vertrouwd gevoel. Wij hadden een zeer fijn gesprek en hij legde de situatie rustig en vakkundig uit. Hij vond het belangrijk om mij een gerust gevoel te geven. Hij was tijdens de hele samenwerking zeer goed bereikbaar voor vragen en nam veel tijd voor de antwoorden en uitleg. Hij was zelfs bereid om op zijn vrije dag een belangrijke brief voor ons op te stellen. Hij heeft veel empathie en en begrip voor de onzekerheid welke de situatie bij ons creëerde. Het was een zeer fijne samenwerking en ik kan hem zeker aanbevelen. Wij zijn hem zeer dankbaar voor zijn hulp.

Cliënte wenst anoniem te blijven


Overeenkomst onderhandelingen kantoorWegens onduidelijkheid omtrent het arbeidscontract van mijn oude werkgever had ik advies van een jurist nodig. Ik kwam in contact met Sjoerd-Jan, hij gaf een snelle respons en kwam gelijk goed op mij over. Zijn deskundigheid en empathisch vermogen zorgen ervoor dat Sjoerd-Jan erg geschikt is in wat hij doet. Hij heeft mijn juridische problemen opgelost en ik kan met een gerust hart weer verder. Ik zal je zeker aanbevelen bij een ieder die juridisch advies nodig heeft, mij heb je in ieder geval super geholpen. Sjoerd-Jan, bedankt voor al je hulp!

De heer G. Lageveen


Ondertekenen overeenkomstIk had advies van een jurist nodig en via een kennis ben ik terecht gekomen bij Sjoerd-Jan. Ik stuurde hem een e-mail en was verrast dat ik de volgende dag al een telefoontje van hem kreeg. Ik vond dat snel. We maakten een afspraak en ik moet zeggen ik zag er wel wat tegen op en niet omdat hij zo lang is, maar meer het feit straks gooit ie allemaal juridische termen op tafel waar ik geen snars van begrijp. Maar dat was nergens voor nodig want ik hem ervaren als een rustige man met passie voor zijn vak en hij neemt de tijd voor je tijdens gesprekken. Hij legt in begrijpelijke taal alles uit en ook wat verstandig was te doen en wat niet te doen. Na een 2e kopje koffie (hij heeft ook verstand van goede koffie) en een prettig en hoopvol gesprek wist ik bij mijn situatie komt zoveel bij kijken daar heb ik hem voor nodig. Dus heb ik de regie aan Sjoerd-Jan gegeven met zijn jarenlange ervaring en kunde. En dat was de goede keuze want hij heeft er een mooi resultaat voor mij uitgesleept. Ik hoop in de toekomst ook voor U.

Cliënte wenst anoniem te blijven


Kamer kantoor vloer uitzichtNadat onze vloer opgeleverd werd bleek er het een en ander niet goed te zijn gegaan. Zo zaten er onder andere grote kieren tussen de plint en de vloer. We hebben geprobeerd door middel van mails en telefonisch contact er samen met de vloerleverancier uit te komen. Helaas leidde dit niet tot een bevredigende oplossing, waarna we contact hebben gezocht met de heer Boonstra. Na tussenkomst van de heer Boonstra bleef de vloerleverancier volhouden dat ze een goede vloer hadden geleverd. Er werd zelfs een onafhankelijk adviseur gestuurd, die naderhand toch niet zo onafhankelijk bleek te zijn. Hierna heeft de heer Boonstra de juridische duimschroeven flink aangedraaid. Uiteindelijk heeft dit erin geresulteerd dat de vloerleverancier de vloer toch opnieuw heeft beoordeeld en tot de conclusie kwam dat de problemen opgelost konden worden. Uiteindelijk is na 7 maanden de vloer hersteld en zijn wij dan ook zeer tevreden over het werk van de heer Boonstra. Wij willen de heer Boonstra dan ook hartelijk danken voor zijn inzet en volhardendheid.

Lammert Talman en Silvia Kramer


Ondertekenen overeenkomstVia internet heb ik een jurist gezocht die voor mij mijn vso (vaststellingsovereenkomst) kon nakijken. Hierbij ben ik uitgekomen bij mr. Boonstra en daar ben ik erg blij mee. Hij was vanaf het eerste contact goed bereikbaar en had duidelijke antwoorden op mijn vragen en schakelde erg snel. Ondanks het weekend was kreeg ik snel een inhoudelijke en uitgebreide reactie. Hierdoor kon ook ik snel schakelen en tot ondertekening overgaan. Ik heb de contacten als zeer prettig ervaren en zou zeker aanraden na te denken om, mocht je een jurist nodig hebben, de heer mr. Boonstra te benaderen. I know i will. Nogmaals mijn dank!

Cliënt wenst anoniem te blijven


Wetboek juridisch werkTot twee keer aan toe heeft Sjoerd-Jan mij inzake een arbeidsconflict fantastisch bijgestaan. De eerste keer was een jaar of drie geleden. Na een periode van ziekte bleek het voor mij “onmogelijk” om terug te keren naar mijn werkplek. Er werd een vaststellingsovereenkomst (VSO) aangeboden. Ik had geen idee wat dat voorstelde en ben toen in contact gekomen met mr. Sjoerd-Jan Boonstra. Hij nam meteen het stuur direct over en nam mijn zorgen weg. Alle communicatie richting mijn werkgever nam hij voor zijn rekening en dat gaf mij direct een rustig gevoel. Hij heeft stevig onderhandeld over de voorwaarden in de VSO en het onderste uit de kan gehaald voor me.

De tweede keer… Helaas, nu, 3 jaar later word ik geconfronteerd met valse beschuldigingen door een collega. Mijn werkgever kiest zonder enig bewijs partij voor de klager en ik krijg de schuld. Een aanbod om te vertrekken is het resultaat. Ik moest direct aan Sjoerd-Jan denken om mij wederom te adviseren en bij te staan. Ook nu neemt Sjoerd-Jan volledig het heft in handen en verzorgt alle communicatie met de werkgever. Er viel zo echt een zware last van mijn schouders. Met goede, steekhoudende argumenten (kort en krachtig!) heeft Sjoerd-Jan ook nu weer het onderste uit de kan gehaald voor mij. Hij is empathisch, geeft zijn mening en reageert attent, duidelijk en snel. Hij is altijd bereikbaar en bereid om zaken toe te lichten. Natuurlijk hoop je dat je het nooit nodig hebt, maar mocht je juridische bijstand nodig hebben dan kan ik je aanraden om bij Sjoerd-Jan Boonstra aan te kloppen.

Cliënt wenst anoniem te blijven


Bruin paardEnorme waardering dat je in je vrije tijd, op een rustige zondagavond toch voor mij klaarstond, omdat ik er buikpijn van had. Je hebt mij goed geadviseerd over een verborgen gebrek bij een paard wat ik had gekocht. Je vertelde mij wat er eventueel juridisch haalbaar was. Je bent laagdrempelig om mee te spreken, netjes en zakelijk maar toch ook zo menselijk! Bedankt voor je tijd en hulp!

Cliënte wenst anoniem te blijven


Laminaat vloerIk ben heel blij met de hulp van Sjoerd-Jan Boonstra. Ik als ondernemer werd geconfronteerd met een klant die mij in gebreke stelde door inschakelen van juridische bijstand van een jurist. Naar mijn oordeel helemaal onterecht. Er werd nogal wat juridische powerplay gespeeld waar ik geen kaas van heb gegeten. Gelukkig heeft de heer Boonstra daar tegenwicht aan gegeven. Op professionele wijze heeft hij duidelijk gemaakt dat daar geen sprake van was en dat ik mijn geld kan ontvangen met desnoods het inschakelen van een deurwaarder. Ik ben hierna in gesprek gegaan met de klant en we hebben het geschil samen opgelost. Mijn dank .

Cliënt wenst anoniem te blijven


Huis gevel dakgoten burenrechtHeb nu alles nagelezen en kan zeggen dat mijn man en ik het bijzonder gewaardeerd hebben dat je in je vrije tijd toch meteen voor ons klaarstond. Je hebt ons goed geadviseerd over wat juridisch haalbaar zou zijn en er mede daardoor voor gezorgd dat wij nu een plezierige verstandhouding met onze buren hebben. Dank ook voor het feit dat je niet al je tijd aan ons doorberekend hebt. Je was echt persoonlijk betrokken.

Cliënten wensen anoniem te blijven


Mercedes cabriolet luxe autoWij hebben meester Sjoerd-Jan Boonstra benaderd voor een delicate kwestie waar wij om privacy redenen verder niet over uit kunnen weiden. Sjoerd-Jan heeft dit doortastend aangepakt en ons van de juiste adviezen voorzien. Uiteindelijk heeft onze tegenpartij de kwestie voor laten komen bij de rechtbank. Sjoerd-Jan heeft onze belangen hierbij keurig verdedigd en het proces tot een voor ons acceptabele oplossing begeleid.

Cliënte wenst anoniem te blijven


TuinhuisjeIk heb dhr. Boonstra benaderd inzake een burengeschil m.b.t. het ladderrecht voor het onderhoud van mijn tuinhuisje. Hij heeft me daadkrachtig en duidelijk met verstand van zaken van advies voorzien in deze kwestie. Zelfs in die mate dat ik hem niet daadwerkelijk in heb hoeven schakelen. Hieruit maak ik op dat de rechtsbijstand (waar de buurvrouw mee dreigde/schermde) haar slechts beaamt heeft dat onze communicatie en aanpak rechtsgeldig en sluitend was. Dhr. Boonstra hebben we bij deze dan ook opgeslagen in ons adresboek mochten we naar de toekomst nog eens een jurist nodig hebben met verstand van zaken!

De heer E. Harks


Voetbal kijken televisieDe televisie van mijn moeder hield er 5 weken na het verstrijken van de (2 jaar) fabrieksgarantie mee op. Coolblue gaf aan dat het buiten de fabrieksgarantie viel en dat ze een voorstel ter reparatie zouden sturen. De reparatie zou bijna € 250,= moeten kosten voor een toestel dat destijds € 408,= heeft gekost. Na wat zoeken op internet naar wettelijke garanties t.o.v. fabrieksgaranties, kwam ik de juridische term non-conformiteit tegen. Na wat verder zoeken kwam ik op de site van Sjoerd-Jan Boonstra terecht. Via het contactformulier heb ik hem het verhaal voorgelegd en gevraagd of hij ons kon adviseren hoe we dit het beste zouden kunnen aanpakken. We kregen snel reactie en ondanks dat hij vakantie had, heeft hij de zaak voor ons opgepakt. In samenspraak met ons heeft hij een brief opgesteld en hierna contact met Coolblue gezocht. Uiteindelijk gaat Cool Blue de kosten voor hun rekening nemen. Tijdens dit hele proces heeft Sjoerd-Jan regelmatig contact met ons gehouden t.a.v. de voortgang van het hele proces. Via de mail, WhatsApp en telefonisch. Dit hebben wij als zeer prettig ervaren. Al met al hebben we Sjoerd-Jan als een zeer betrokken, deskundig en prettig persoon ervaren. Mocht je ooit juridische problemen hebben, dan zou ik zeker aanraden eens contact met hem op te nemen.

Cliënt wenst anoniem te blijven


Contract ondertekenenMijn werkgever gaf mij te kennen zijn B.V. op te heffen en bood mij mondeling een eerste voorstel aan in de beëindiging van het arbeidscontract voor onbepaalde tijd, een vaststellingsovereenkomst dus. Hij wilde het netjes en volgens de regels afhandelen, omdat hij mij waardeerde voor het vertrouwen in hem en zijn bedrijf voor 5,5 jaar. In hoofdlijnen leek dit voorstel voor beide goed te werken, totdat bij elk verder voorstel mijn positie steeds slechter werd. Heb toen zelf geprobeerd het jargon en de principes achter een vaststellingsovereenkomst te begrijpen, maar dat is een brug te ver voor een leek in wettelijke regelgeving. Sjoerd-Jan ken ik persoonlijk al veel langer; ook in de tijd dat hij naast zijn werk rechten ging studeren. Na twee dagen persoonlijk zwoegen heb ik Sjoerd-Jan benaderd en vrij snel heeft hij voor mij een veel betere vaststellingsovereenkomst er uit gesleept. Bleek dat de werkgever zo snel en goedkoop mogelijk van mij af wilde. Het geld dat hij zei niet te hebben, kon hij dus wel betalen. Dus ja, Sjoerd Jan heeft mij behouden voor een financieel verlies mijnerzijds.

Cliënt wenst anoniem te blijven


Huurwoning sleutelsWegens een geschil over verhuur van mijn woning via de leegstandswet zocht ik op internet naar een juridisch adviseur. Zo kwam ik in contact met Sjoerd-Jan Boonstra uit Heerenveen en ja ik kreeg dezelfde dag nog gratis juridisch advies waar ik wat mee kon en ook daarna antwoordde hij direct op mijn vragen in dit geschil. Kortom ik beveel meneer Boonstra uit Heerenveen als juridisch adviseur van harte aan, ik heb nog nooit zo snel kundig juridisch advies gekregen en geografische afstand maakt niet meer uit door de moderne communicatiemiddelen.

Inge uit Amersfoort


Ik ben jouw baasSjoerd-Jan heeft bemiddeld bij een conflict met een (oud) werkgever. Wij kregen een brief dat mijn man was ontslagen, terwijl hij een vast contract had. Sjoerd-Jan heeft bemiddeld en hierbij goed gekeken wat het beste was in deze situatie. Hij heeft gezorgd voor een vaststellingsovereenkomst en goede afspraken. Helaas hield de werkgever zich hier niet aan. Uiteindelijk was het voor ons financieel voordeliger om naar een advocaat over te stappen en heeft Sjoerd-Jan ons geholpen aan een gespecialiseerde advocaat. Daarna was het voor ons helemaal duidelijk hoe fijn Sjoerd-Jan zijn manier van werken is. Bij hem is er makkelijk en rechtstreeks contact. Hij regelt alles snel en houdt je goed op de hoogte. Inmiddels hebben we uitspraak van de rechter en zijn wij in ons gelijk gesteld.

Sjoerd-Jan nogmaals bedankt voor alles!!

Cliënt wenst anoniem te blijven


Huis te koopWij hebben onlangs een woning gekocht. Toen we naar de notaris moesten voor de juridische overdracht, weigerde de verkoper mee te werken. Hij beschouwde de koopovereenkomst als ontbonden. Daarom hebben wij Sjoerd-Jan ingeschakeld met de vraag of dat zomaar kan. Sjoerd-Jan heeft ons verteld dat als een van beide partijen zijn verplichtingen met betrekking tot de koopovereenkomst niet nakomt, een partij altijd nog een laatste kans moet krijgen om dat alsnog te doen. Dit moet geschieden via een schriftelijke ingebrekestelling. Een partij moet een laatste kans krijgen, op basis van de wet en de koopovereenkomst, om binnen een termijn van acht dagen aan zijn verplichtingen te voldoen. Wij waren echter niet schriftelijk in gebreke gesteld. Zonder ingebrekestelling kan de koopovereenkomst niet worden ontbonden. Sjoerd-Jan heeft toen de verkoper schriftelijk in gebreke gesteld en nakoming gevorderd binnen acht dagen. Om te voorkomen dat de verkoper de woning opnieuw zou verkopen, heeft Sjoerd-Jan de koopovereenkomst in laten schrijven bij het Kadaster. De verkoper weigerde nog steeds zijn medewerking. Na dreiging met een kort geding werkte de verkoper uiteindelijk wel mee. Wij zijn hartstikke blij en inmiddels de trotse eigenaars geworden van onze nieuwe woning. Wij zijn Sjoerd-Jan erg dankbaar voor wat hij voor ons heeft gedaan.

De heer en mevrouw Stropsma


Overeenkomst tekenenMet mijn werkgever op het punt gekomen om met een vaststellingsovereenkomst uit elkaar te gaan. Dit ging helaas niet heel soepel. Omdat ik er met mijn werkgever op vriendelijke voet niet uit leek te komen heb ik Sjoerd-Jan ingeschakeld om mij bij te staan. Sjoerd-Jan stond direct voor mij klaar en is goed bereikbaar voor vragen en/of advies. Na een aantal voorstellen heen en weer kon werkgever uiteindelijk niet anders dan akkoord gaan met ons voorstel en kreeg ik waar ik recht op had. Het was een geruststelling om de onderhandelingen aan Sjoerd-Jan over te laten.

Cliënte wenst anoniem te blijven


Schutting erfafscheidingWij hebben buitengewoon prettige ervaringen met de manier waarop mr. Boonstra ons geadviseerd heeft in een dreigend conflict met onze buren over een te plaatsen erfafscheiding. Op vrijdagavond 19 februari om 19:00 uur vroeg ik per e-mail welke wettelijke bepalingen daarbij van toepassing zijn en nog dezelfde avond om 20:55 uur ontvingen wij al een reactie. Ongelofelijk. De reactie was bondig en liet aan duidelijkheid niets te wensen over. De erfafscheiding is inmiddels vooral dankzij de heldere uitleg van Sjoerd-Jan Boonstra zonder problemen geplaatst. Wij kunnen iedereen die op het terrein van het burenrecht met problemen te maken krijgt, van harte aanraden om contact op te nemen mr. Boonstra. Een snelle, bondige en duidelijke reactie is gegarandeerd.

Cliënten wensen anoniem te blijven


Appenzeller SennenhondNadat onze hond Dex naar aanleiding van een complexe fractuur aan de rechter achterpoot was geopereerd, bleek die operatie op een bijzonder slechte manier uitgevoerd te zijn. Hier kwamen we achter toen we voor een second opinion bij de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht zijn geweest. Dat was voor ons reden om Sjoerd-Jan in te schakelen. Sjoerd-Jan heeft ons, naar aanleiding van ons verhaal, aangeraden om de dierenkliniek voor de foutieve operatie aansprakelijk te stellen. Hij heeft van ons verhaal en de door ons aangeleverde documentatie het geheel in een juridische verpakking gegoten. Dit heeft hij op een kundige en duidelijke manier gedaan. Het resultaat was er dan ook naar; onze aansprakelijkheidsstelling is erkend door de tegenpartij. Wij zijn heel blij met de vakkundigheid van Sjoerd-Jan en het resultaat wat hij voor ons heeft behaald. Wat de manier van werken van Sjoerd-Jan zo bijzonder maakt is de persoonlijke aandacht.

De heer en mevrouw Hering


Elektronisch betalen bankpasjeNadat ik een geldbedrag had uitgeleend en de persoon niet terugbetaalde heb ik de juridische hulp van Sjoerd-Jan ingeschakeld. Hij heeft namens mij bemiddeld en heeft uiteindelijk nog een bedrag eruit weten te krijgen. Hierdoor kan ik een periode afsluiten en hoef ik mij er niet meer mee bezig te houden. Bedankt voor je hulp Sjoerd-Jan.

Cliënt wenst anoniem te blijven


Rechter rechtbank rechtspraakNadat onze zoon beschuldigd werd van een daad die hij niet begaan had, hebben wij de hulp van dhr. Boonstra ingeroepen. Hij nam alle tijd voor ons en gaf precies de adviezen die nodig bleken om te bewijzen dat hij het feit niet gepleegd heeft. Omdat het niet nodig was dat dhr. Boonstra meeging naar de zitting, heeft hij dit ook eerlijk gemeld en ons zo onnodige kosten bespaard. Onze zoon is vrijgesproken van het tenlastegelegde feit en hoefde de opgelegde boete niet te betalen, dankzij de goede adviezen van dhr. Boonstra. Wij bevelen dhr. Boonstra dan ook van harte aan.

Cliënte wenst anoniem te blijven


Golden Retriever hond puppyWat fijn dat er nog juristen zijn die oprecht geïnteresseerd zijn en echt de tijd voor je nemen. Zelfs wanneer het gaat om vrijblijvend informatie aanvragen. Dit zie je weinig tegenwoordig en is een compliment waard. De heer Boonstra reageert uiterst snel en neemt alle tijd voor je, is erg deskundig in zijn vak en raad hem dan ook ten zeerste aan! Bedankt voor alle hulp!

Nancy Draber


Contract ondertekenenIk heb Sjoerd-Jan benaderd voor het helpen bij een vaststellingsovereenkomst. Wij hadden erg het gevoel dat de werkgever zich er makkelijk vanaf wilde maken. Sjoerd-Jan heeft ervoor gezorgd dat ik op een nette manier afscheid kon nemen van mijn oude werkgever. Dankzij zijn onderhandelingen heb ik een hogere ontslagvergoeding gekregen, zijn al mijn opgebouwde maar niet genoten vakantiedagen uitbetaald, krijg ik een positief getuigschrift en positieve referenties, is het concurrentie- en relatiebeding uit mijn contract vervallen en worden de juridische kosten van Sjoerd-Jan volledig betaald door mijn werkgever. Bedankt voor je hulp!

De heer J. de Jong uit de Tike


TelevisieHeel hartelijk bedankt voor de goede afwikkeling van onze zaak inzake een probleem met onze televisie. Ik raad iedereen aan met problemen contact te zoeken met de heer Boonstra van Juridisch advies Boonstra om uw zaak te behartigen. De heer Boonstra heeft er voor gezorgd dat wij weer een nieuwe televisie krijgen na een slepend conflict met de winkel. Daarnaast heeft hij er ook voor gezorgd dat wij ons geld terug krijgen van de monteur die was geweest. De winkel had deze kosten niet in rekening mogen brengen, want wij hebben recht op kosteloos herstel. Voor uw juridische beoordeling geven wij u 5 sterren die u heeft verdiend.

De heer E. Strampel te Heerenveen


BadkamerWij hebben na een geschil met een aannemer, over het vernieuwen van onze badkamer, Juridisch adviseur Boonstra benaderd om ons bij te staan. Na onderling overleg met de aannemer om zijn fouten te herstellen konden wij ons niet vinden in de door hem aangedragen oplossingen. De aannemer gaf aan zelf de werkzaamheden te willen uitvoeren. Hier hadden wij geen vertrouwen in en waren ten einde raad. Wij wisten dat wij de aannemer juridisch gezien de kans moesten geven om zijn fouten te herstellen. De aannemer moest dus een ingebrekestelling ontvangen. De heer Boonstra heeft ons vervolgens op een professionele en goede wijze bijgestaan met algemeen advies en een juridisch onderbouwde brief. Nadat de aannemer kennis had genomen van de brief heeft de aannemer ervoor gekozen om niet zelf zijn fouten te herstellen maar om te kiezen voor onze aangedragen oplossing, namelijk de werkzaamheden uit te besteden aan een derde partij. Zonder verdere juridische stappen zijn zowel de aannemer als wij tevreden over de afronding van de werkzaamheden. De tussenkomst van de heer Boonstra heeft voor ons enorm geholpen zonder afbreuk te doen aan de verstandhouding tussen ons en de aannemer. Wij zijn Juridisch adviseur Boonstra ontzettend dankbaar dat hij met de juiste kennis van zaken en op een geheel eigen manier ons heeft geholpen. Wij zouden u hem dan ook beleefd aanbevelen.

De heer en mevrouw Ten Hoevemr.-W.-AnkerSjoerd-Jan heeft enige jaren geleden een maand stage gelopen in verband met zijn rechtenstudie. Hieruit zijn goede en plezierige contacten ontstaan. Nadien heb ik enige malen een (juridisch) beroep gedaan op Sjoerd-Jan om mij te helpen in complexe en grote strafdossiers. Sjoerd-Jan maakte dan uittreksels van het bestudeerde. Dit deed hij uiterst punctueel met steeds oog voor de insteek van het pleidooi van de raadsman. De lay-out was ook immer zeer overzichtelijk en keurig verzorgd. Ook de persoonlijke samenwerking met Sjoerd-Jan was altijd uiterst plezierig en verliep immer vlekkeloos.

mr. W. Anker advocaat bij Anker & Anker Strafrechtadvocaten in Leeuwarden


Boksen man vrouwIn verband met een conflict omtrent burenrecht, heb ik contact opgenomen met de heer Boonstra voor juridisch advies. De heer Boonstra heeft mij geheel vrijblijvend voorzien van duidelijke antwoorden op de door mij gestelde vragen en uiteengezet welke (juridische) stappen er mogelijk zijn. Het heeft mij geholpen in mijn keuze of ik juridische stappen kan of wil ondernemen en ik ben zijn hulp en ondersteuning erg dankbaar!

Cliënte wenst anoniem te blijven


EchtscheidingWij hebben Sjoerd-Jan zijn hulp gevraagd bij het indienen van het verzoek tot echtscheiding. Hij heeft de het convenant en ouderschapsplan opgesteld. Wij hebben de samenwerking als prettig ervaren. Sjoerd-Jan is deskundig, transparant, laagdrempelig en betrouwbaar. Sjoerd-Jan heeft met ons meegedacht en geadviseerd in het maken van besluiten en afwegingen. Dit heeft hij op een objectieve en gelijkwaardige wijze gedaan.

Cliënten wensen anoniem te blijven.Gloeilampen licht energieBegin dit jaar kreeg ik een factuur van een energiebedrijf, gaande over het feit dat ik bij hun een contract had van mei 2019 tot en met 2021. Ik heb echter nimmer een handtekening gezet. Deze was op naam en adres van de zaak die ik in 2018 had verkocht. Volgens de mail die ik van hun kreeg hadden ze ook al enkele aangetekende brieven naar mij gestuurd, maar deze waren gestuurd naar het oude adres. Het contract was tot stand gekomen door een machtiging die ik zou hebben afgegeven aan een “MKB collectief”. Nu ik gedurende de looptijd van het contract had opgezegd, moest ik een boete betalen. Ik heb aan gegeven niet te betalen. Hierna hebben ze een advocaat ingeschakeld. Deze dreigde beslag te laten leggen of zelfs het faillissement aan te vragen. Na een paar weken kreeg ik weer een brief dat ik een hoger bedrag (wettelijke rente en incassokosten) moest betalen. Ik heb na wat rondbellen en internetten contact gekregen met de heer Boonstra. Na een telefoongesprek met Sjoerd-jan bleek dat we op dezelfde golflengte zaten. Sjoerd-jan heeft contact gezocht met de advocaat van het energiebedrijf, met het resultaat dat we niets meer gehoord hebben van de tegenpartij. Een stevige brief bleek voldoende. Ik moet zeggen dat ik bij Sjoerd-jan een goed gevoel heb en de prijs die hij rekent is zeer schappelijk.

De heer J. Das te Zwartsluis


Ondertekenen contractSjoerd-Jan heeft mij perfect geholpen met juridisch advies en met de onderhandeling m.b.t. een vaststellingsovereenkomst. Ik ben in contact geweest met een aantal juristen en advocaten, maar ik heb gekozen voor hem vanwege zijn persoonlijke aanpak. Ik kreeg een vaststellingsovereenkomst aangeboden door mijn werkgever en daar heeft Sjoerd-Jan in een onderhandeling mij perfect bijgestaan. Hij leefde zich goed in in mijn situatie en wist daarvoor de juiste aanpak in de praktijk te brengen. Een aantal kernwaarden zijn van toepassing op Sjoerd-Jan, zoals: zorgvuldig, vakbekwaam en resultaatgericht. Kortom, ik kan Sjoerd-Jan zeker aanraden als u op zoek bent naar een zorgvuldige en persoonlijke juridisch adviseur.

Cliënte wenst anoniem te blijven


Rechtbank hamer rechtspraakIk heb Sjoerd-Jan benaderd om mij bij te staan inzake een beëindigingsovereenkomst, die ik onlangs van mijn werkgever kreeg aangeboden. In de eerste plaats om te kijken of mijn eventuele werkeloosheidsuitkering wel was gewaarborgd, maar ook om te bekijken of we wellicht nog konden onderhandelen. Sjoerd-Jan is laagdrempelig, kundig, accuraat en realistisch. Hij beweegt mee met de klant en zal niet op eigen houtje opereren. Al met al een prettige samenwerking waarbij ik als cliënte een goed gevoel heb overgehouden.

Cliënte wenst anoniem te blijven


Helaas heb ik na ruim 12 jaar te horen gekregen dat mijn arbeidsovereenkomst ontbonden gaat worden vanwege een reorganisatie. Alhoewel dit keurig geregeld leek te zijn door mijn toenmalige werkgever, heb ik contact gezocht met de de heer Boonstra om de vaststellingsovereenkomst na te kijken en mij te helpen bij het onderhandelen hierover. De heer Boonstra heeft zeer snel en adequaat geholpen waardoor deze ontbinding voor beide partijen soepel is verlopen alhoewel het natuurlijk nooit leuk is. Hierbij wil ik de heer Boonstra graag bedanken voor de hulp!

Cliënt wenst anoniem te blijven


Wetboeken boekenkastIk wil hierbij graag mijn grote waardering uitspreken, over de heer mr. S.J. Boonstra. Ik heb de heer mr. S.J. Boonstra ingeschakeld in een conflict waar ik in zat met mijn ex partner die flink in de war was. De heer S. J. Boonstra beschikt over buitengewoon veel expertise wat resulteerde in het winnen van de zaak. Naast zijn juridisch advies, hulp, kordate optreden en gedrevenheid, ben ik ook zeer geraakt door zijn toegankelijkheid, openheid en oprechte steun. Deze bijzondere man heeft mij erdoorheen gesleept en gesteund in de breedste zin van het woord. Uit het diepst van mijn hart ben ik hem ontzettend dankbaar voor wat hij voor mij heeft gedaan. De heer S. J. Boonstra heeft er zeker aan bijgedragen dat ik weer verder kan met mijn leven. Niet meer dan lof voor deze kundige en betrokken man. Vandaar mijn aanbeveling als het gaat om zijn eerlijke, deskundige juridische advies en vertegenwoordiging als jurist.

Dankjewel mr. S.J. Boonstra, mijn dank is meer dan groot, na alles wat je voor mij hebt gedaan.

Cliënt wenst anoniem te blijven


Twee jaar terug kreeg ik gezondheidsproblemen en toen ik bij de arboarts te horen kreeg dat ik een arbeidsconflict had viel ik van de ene verbazing in de andere. Op dat moment maakte ik me meer druk om mijn gezondheid dan om mijn werk. Na een paar weken voelde ik me lichamelijk wel weer beter maar geestelijk had ik hier een behoorlijke klap van gekregen. Er werd niet meer rechtstreeks gecommuniceerd maar er werden allerlei mensen opgeroepen om met mij tot een vaststellingsovereenkomst te komen, wat enorm veel stress opleverde. Eerlijk gezegd was ik wel klaar met deze werkgever. Als je zo met mensen omgaat? En ook nog werkzaam bent in een zorgverlenende sector? Ik vond het wel goed zo. Maar om zo maar een beëindigingsovereenkomst te tekenen durfde ik ook niet. Ik heb zelf heel veel onderhandeld over en weer maar vond het best wel eng om toch de handtekening te zetten. Toen heb ik op internet een bedrijf gevonden waar je deze vaststellingsovereenkomst gratis naar toe kon sturen zodat zij hem konden onderzoeken op eventuele fouten. Zo kwam het dat Sjoerd-Jan mij belde. Vanaf dat moment heeft hij alles voor mij geregeld en de puntjes op de i gezet. Er viel op dat moment letterlijk een last van mijn schouders. Hij heeft heel veel geluisterd naar mijn wensen en heeft er nog meer uitgehaald dan ik ooit had gekund. Dus toen mijn dochter een paar weken geleden thuis kwam van haar werk met al een vaststellingsovereenkomst in bezit was het voor mij meteen duidelijk. Sjoerd-Jan bellen. En dat was weer een hele geruststelling. Zij hoefde zich nergens druk om te maken en kon rustig op zoek naar een andere baan. Wij weten dat Sjoerd-Jan deze zaak juridisch tot een goed einde zal brengen. Bedankt voor je luisterend oor, je inlevingsvermogen en je gewone mensentaal.

Cliënte wenst anoniem te blijven


Ik wil onze ervaring graag met jullie delen over het juridisch advies van de heer Boonstra.

Ik wil u het advies geven om de heer Boonstra er naar te laten kijken, want hij heeft op bijna alle vragen wel een antwoord. Als hij het niet weet dan doet heel veel moeite om het uit te zoeken zodat hij wel antwoord kan geven.

We zijn bijna twee jaar bezig geweest met onze zaak. Tijdens de zitting bij de kantonrechter is het tot een schikking gekomen. We zijn tevreden met de uitkomst. Als we in de toekomst weer hulp nodig hebben zullen we zeker contact opnemen met de heer Boonstra.

Cliënte wenst anoniem te blijvenBritse korthaar, poesNadat een van onze raskatten was aangevallen door een hond van de buren, heb ik Sjoerd-Jan Boonstra verzocht ons in deze zaak bij te staan. Omdat onze kat zich in de tuin van de buren had begeven, was iedereen met wie ik hierover sprak (inclusief notabene de voorzitter van de raskattenvereniging waarbij wij zijn aangesloten) het erover eens dat hier geen sprake kon zijn van enige schuld van de eigenaar van de hond en verhaal halen onmogelijk was. Sjoerd-Jan zag dit anders. Volgens hem was de eigenaar van de hond wel degelijk aansprakelijk, ook nu de hond onze kat op ‘eigen terrein’  had aangevallen en gedood, en had het dus wel degelijk zin om een schadevergoeding te claimen. Uiteindelijk bleek dus inderdaad jurisprudentie te bestaan die Sjoerd-Jan’s mening staafde, en wonnen wij de door Sjoerd-Jan aangespannen zaak. Zonder zijn overtuigingskracht en uitstekende juridische kennis zou ik nooit aan de zaak begonnen zijn, en dus ook nooit genoegdoening hebben gekend voor het verlies van onze kat. Ik ben Sjoerd-Jan hiervoor zeer dankbaar en zal hem zeker aanbevelen bij een ieder die juridische hulp nodig heeft.

De heer E. van den Dungen


Symbool JustitieNa een jaren lang conflict over het betalen van de alimentatie met mijn ex man was ik het zat! Ik ben via via in contact gekomen met de heer Sjoerd-Jan Boonstra en heb hem gevraagd om  juridisch advies. Na een goed gesprek bij mij thuis, waarin Sjoerd-Jan mij gelijk het gevoel gaf dat het goed zou komen, heeft Sjoerd-Jan de zaak op zich genomen en is het balletje gaan rollen. Wat natuurlijk niet zonder slag of stoot ging, maar gelukkig heeft Sjoerd Jan na onderhandelen met de advocaat van mijn ex dit alles tot een goed einde weten te brengen en krijg ik nu waar ik recht op heb. Ik zal je zeker aanbevelen bij een ieder die juridisch advies nodig heeft, mij heb je super geholpen!

Bedankt voor al je hulp.

Mevrouw A. van der Gaast


VaststellingsovereenkomstIk heb de heer Boonstra gevraagd mij bij te staan in een eindevaluatiegesprek met de werkgever. De heer Boonstra kon vanuit zijn functie er zakelijk in staan en het totaaloverzicht houden wat ik lastiger vond. Hij heeft vooral geluisterd wat er is gezegd en zich vooraf ingelezen in de documenten die ik naar hem had verzonden. Uiteindelijk is er een vaststellingsovereenkomst uitgerold die de heer Boonstra voor mij heeft doorgenomen. Doordat ik de heer Boonstra had gevraagd mij te ondersteunen in dit proces ben ik zeer  tevreden hoe  alles is verlopen. Ook vond ik het prettig dat ik met al mijn vragen bij de heer Boonstra  terecht kon, want ik ben leek op dit gebied. De heer Boonstra kon mij goed uitleggen hoe de dingen juridisch werken. Bedankt hiervoor. Het heeft mij gerustgesteld.

Cliënte wenst anoniem te blijven


Toen we vragen hadden met betrekking tot tot onze rechten en plichten bij een zakelijk huurcontract van een pand hebben we jurist mr. Sjoerd Jan Boonstra uit Heerenveen ingeschakeld om dit voor ons uit te zoeken. Na een dag hadden we al antwoord op onze vragen en dit schepte een stuk duidelijkheid in onze situatie. Snelle en goede service! Bedankt voor het juridisch advies!

Marcel Bakker van Fysiotherapie Oudehaske


overeenkomst-tekenenVia via kwam ik op de website van meneer Boonstra terecht. Ik was namelijk op zoek naar iemand die ervaring heeft met vaststellingsovereenkomsten. Al meteen vanaf het begin had ik een goed gevoel bij de samenwerking. Hij heeft mij erg goed en snel geholpen bij het regelen van bepaalde zaken. Zijn betrokken en persoonlijke manier van werken heb ik als zeer prettig ervaren. Het contact verliep erg goed en kreeg snel reactie. Zonder zijn hulp had ik er niet zoveel uit kunnen halen als ik dacht, waarbij ik zelf ook van de situatie heb geleerd. Ik beveel Sjoerd-Jan van harte aan, aan iedereen die een ervaren en zeer betrokken jurist zoekt!

Mevrouw P. Kortbeek


contract-ondertekenenBij een arbeidsconflict waar geen beweging in zat heb ik de heer mr. Sjoerd-Jan Boonstra om juridisch advies gevraagd. Na een verhelderend gesprek over wat de opties waren heeft mr. Boonstra een tegenvoorstel aan de werkgever gedaan. Hier is een vaststellingsovereenkomst uit voort gekomen waar ik heel erg blij mee ben. De zaak is naar volle tevredenheid opgelost. Chapeau Sjoerd-Jan ! Nogmaals bedankt voor alles wat je voor ons gedaan hebt !

Cliënt wenst anoniem te blijven


EchtscheidingAan het begin van mijn scheiding kwam ik er al snel achter dat ik goed juridisch advies nodig had omdat ik noch van de hoed, noch van de rand afwist. Terecht gekomen bij de heer Boonstra. Mijn eerste (gratis) uitgebreide gesprek gedaan en daarna is het balletje gaan rollen met betrekking tot het convenant en ouderschapsplan opstellen. Hier ben ik, voor een groot deel dankzij de heer Boonstra, op een prettige voordelige manier uitgekomen. Hij heeft me geholpen bij het opstellen ervan en wat tactisch gezien het slimst is. Ook na dit proces nog in contact gebleven om “zo nu en dan” advies te vragen als  m’n ex met het een en ander komt.

Cliënt wenst anoniem te blijven


overeenkomstIn een conflict met mijn werkgever heb ik contact gezocht met mr. S.J. Boonstra voor juridisch advies. Via via had ik gehoord over zijn goede en snelle werkwijze en kennis van zaken. Het vertrouwen wat hij gaf omtrent het oplossen van het conflict voelde goed en ik moet zeggen dat de vakkundigheid en knowhow mij heel erg aanspraken. Na het gesprek ging hij aan de slag en binnen een week was alles opgelost. De eerst volgende keer als er een conflict is staat de heer Boonstra bovenaan wat betreft het oplossen ervan.

De heer S.T. Nicolai


huisIk heb een probleem met de erfafscheiding. De betreffende grond is al sinds 1964 in gebruik  bij de bewoners van het huis waarin ik woon. De nieuwe buurman heeft dingen gesloopt en zich de grond toegeëigend. Zaterdagavond heb ik Sjoerd-Jan Boonstra een berichtje gestuurd en info gevraagd. Tot mijn verbazing kreeg ik na een kwartiertje al een zeer helder antwoord. Mocht ik nog geen eigenaar zijn van de grond, dan ben ik dat door verjaring geworden. Ik ga eerst met buurman in gesprek. Mocht dit  problemen geven, dan zal ik zeker gebruik maken van de diensten van Sjoerd-Jan Boonstra. Bedankt voor de snelle reactie. En dat op de zaterdagavond. Super!

Mevrouw I. Baarsma


juridisch-weegschaalVia deze weg wil ik je bedanken voor het begeleiden bij mijn beëindigingsovereenkomst van mijn loopbaan bij Philips. Een aantal weken terug heeft mijn werkgever me gevraagd om in onderling overleg mijn werkzaamheden te beëindigen door middel van een vaststellingsovereenkomst. Ik heb toen een vaststellingsovereenkomst/beëindigingsvoorstel gekregen van mijn personeelschef. Dit heb ik aan de heer Boonstra laten lezen en tevens hem gevraagd om mij juridisch te ondersteunen en advies te geven. Na een goed gesprek, samen met de heer Boonstra bij mij op het bedrijf, zijn we tot een goed besluit gekomen. We hebben een tegenvoorstel gedaan naar mijn werkgever en na een paar e-mails en telefoontjes was alles  vrij snel geregeld. Dankzij de heer Boonstra kon ik met een goed gevoel mijn beëindigingsovereenkomst tekenen. Bedankt!

De heer E.M.H. Evens


rechtbankIk had een zakelijk geschil met een opdrachtgever. Met opdrachtgever kon ik er niet uitkomen. Opdrachtgever heeft vervolgens een advocaat ingeschakeld. Ik heb op mijn beurt Sjoerd-Jan Boonstra om juridisch advies gevraagd. Na een briefwisseling is het tot een rechtszaak gekomen, Sjoerd-Jan Boonstra heeft mij hier in bijgestaan. In de rechtszitting is het tot een schikking gekomen. Ik ben blij met de uitkomst. Bedankt Sjoerd-Jan Boonstra!

Cliënt wenst anoniem te blijven


contract-ondertekenenWij zijn in contact gekomen met mr. S.J. Boonsta juridisch advies in Heerenveen, omdat er tussen mij en mijn leidinggevende een verschil van inzicht was over de wijze van het uitoefenen van mijn functie, waardoor verdere samenwerking niet meer mogelijk was. Besloten is mijn arbeidsovereenkomst te beëindigen door middel van een vaststellingsovereenkomst, ook wel beëindigingsovereenkomst genoemd. Ons werd aangeraden hier een jurist naar te laten kijken. Via internet kwamen we de website van mr. S.J. Boonstra juridisch advies tegen. Hij heeft ons geweldig geholpen om dit alles tot een goed einde te brengen.

Cliënte wenst anoniem te blijven


contractOmdat ze op mijn werk graag mensen kwijt wilden en de sfeer binnen het bedrijf tot het vriespunt was gedaald, konden mijn werkgever en ik niet meer door één deur en is er besloten om uit elkaar te gaan. Daarvoor heeft mijn werk een vaststellingsovereenkomst opgesteld. Omdat ik de juridische taal niet goed beheers leek het mij verstandig om daar een jurist naar te laten kijken.

Via Sjoerd-Jan zijn vader ben ik bij hem terecht gekomen. Na een telefoontje had ik direct het goeie gevoel en een dag later is hij bij mij langs gekomen om het een en ander te bespreken en naar het contract te kijken. Na een paar aanpassingen in het contract heb ik uiteindelijk getekend. Zonder Sjoerd-Jan zijn hulp had ik waarschijnlijk altijd het gevoel gehad dat ik niet het uiterste eruit had gehaald. Sjoerd-Jan bedankt!!!

Cliënt wenst anoniem te blijven


camperAl langere tijd denk ik eraan een camper aan te schaffen en na een bezoek aan een camperbeurs had ik een keuze gemaakt. In het voorlopig koopcontract stond als voorwaarde dat ik een derde van de aanschafprijs bij het ondertekenen van het contract moest betalen en bij levering, naar verwachting na een maand of zes, de rest. Aangezien er in de tussenliggende periode veel kan gebeuren, zoals een faillissement  van de leverancier dan wel de producent, informeerde ik wat er in dat geval zou gebeuren. De leverancier vertelde mij dat het geld op een zgn. derdenrekening zou worden gestort en dat dit voldoende zekerheid op terugbetaling zou bieden in geval van een faillissement. Een dergelijke rekening zei mij niets en zodoende informeerde ik bij dhr. Boonstra over wat een dergelijke rekening inhield. Hij kon mij vertellen dat deze rekening inderdaad de nodige garanties geeft op een terugbetaling van een gedane aanbetaling.

Cliënt wenst anoniem te blijven


gloeilampIk heb mr. Boonstra ingeschakeld voor juridisch advies aangaande een geschil met een energie leverancier. Deze energie leverancier had de facturen, die voor mij waren bestemd, naar een verkeerd adres gestuurd. De ontvanger van de facturen heeft verzuimd deze naar mij door te sturen, zodat ik nimmer een factuur ontving. Vervolgens heeft de energie leverancier de zaak uit handen gegeven aan een deurwaarder en hij sommeerde mij binnen vijf dagen te betalen. Daarnaast bracht de deurwaarder de wettelijke rente en buitengerechtelijke kosten in rekening. Mr. Boonstra heeft een brief naar deurwaarder gestuurd en verzocht om een nieuwe factuur te sturen, alleen nu zonder buitengerechtelijke kosten en wettelijke rente. De buitengerechtelijke kosten was ik niet verschuldigd, nu ik geen laatste termijn van 14 dagen, met aankondiging van de buitengerechtelijke kosten en de hoogte daarvan, heb gekregen om te betalen. Daarom mochten deze kosten niet in rekening worden gebracht. De wettelijke rente was ik niet verschuldigd, nu ik niet in gebreke was gesteld en dus niet in verzuim kon zijn. De deurwaarder ging akkoord met deze redenering en ik kreeg een nieuwe factuur toegestuurd, alleen nu zonder buitengerechtelijke kosten en wettelijke rente.

De heer H. Snijder


KoeienIk run een klein melkveebedrijf. Ik heb mijn grond in 2006 verkocht in ruil voor melkproductie rechten, en pacht  de grond terug met een mondelinge pachtovereenkomst. Ik liep een beetje achter met de pacht en de verpachter heeft mij in maart de pacht mondeling opgezegd en zijn broer heeft het land in gebruik genomen. Mijn vee staat noodgedwongen op stal, Ik moest juridisch advies hebben over wat ik hier aan kon doen. Ik ben op de computer gaan googlen en kwam uit op de site van Sjoerd jan Boonstra. Ik heb hem gelijk gebeld en gevraagd wat mijn kansen waren. De volgende dag is hij bij geweest en de situatie doorgenomen en kwamen tot de conclusie dat de pacht nooit opgezegd kon worden. Hij heeft de verpachter direct aangeschreven over zijn bevindingen, waarop de verpachter direct hem heeft gebeld en voor alles en nog wat uit heeft gemaakt.

De zaak ligt nu onder de kantonrechter. Ik ben hier thuis diverse malen bedreigd  en ze hebben vernielingen aangericht. Ik heb Sjoerd Jan hier over diverse malen gebeld ook `s avonds en in het weekend als er problemen waren met bedreiging of vernieling Dan kon ik hem direct bellen en gaf mij raad en daad. Een goed juridisch advies is bij Sjoerd jan Boonstra niet duur en levert wel waar voor zijn geld. Het is wel mooi als hij zelf even langs komt zodat hij de situatie zelf kan aanzien waar het over gaat. Als ik in de toekomst ooit weer ergens mee zit zal ik hem zo weer vragen om mij bij te staan.

De heer R. Bouma


WebsiteSjoerd-Jan heeft mij op het juiste moment geholpen met het verkrijgen van de juiste informatie. Ik had een conflict met een commerciële aanbieder met betrekking tot het betalen van annuleringskosten van een website. Deze organisatie had mijn opdracht op een bandje opgenomen maar het was de vraag of de voorwaarden die ik ten tijde van de bandopname niet gezien had van toepassing zouden zijn en het dus terecht was om vrij hoge annuleringskosten in rekening te brengen. Sjoerd-Jan adviseerde me de bandopname op te vragen. Dat heeft enige tijd geduurd. Om een rechtsgang te voorkomen adviseerde hij mij de annuleringskosten toch te betalen. Vervelend maar als dat juridisch juist is, is dat minder erg.

Mevrouw M. Hamstra


BootMijn buitenboordmotor werd van mijn boot gestolen en hoewel ik verzekerd was tegen diefstal weigerde de verzekering uit te betalen. Toevallig kwam ik in contact met Sjoerd-Jan Boonstra en hij wees mij erop dat de verzekering onterecht weigerde uit te keren en dat ik veel kans maakte om deze zaak te winnen. Nadat hij alle documentatie had gelezen en een brief naar de tussenpersoon van de verzekering had gestuurd, was het binnen een paar weken bekeken en werd het volledige bedrag alsnog uitbetaald. Zonder het juridisch advies van Sjoerd-Jan Boonstra had ik dit nooit aangevochten. Kortom, zoekt u een goede juridisch adviseur, dan kan ik Sjoerd-Jan van harte aanbevelen!

Dhr. H. Kuipers


bemiddelingskostenHet onderwerp van mijn vraag betreft de post “administratiekosten”, ook wel bemiddelingskosten genoemd, op de factuur van het huurbemiddelingsbureau.

Mijn opmerkingen luiden: Dit bureau treedt op als bemiddelaar tussen verhuurder en huurder. Verhuurder heeft de opdracht daartoe verstrekt aan dit bureau. Huurder (ikzelf dus) heeft via internet de woning als huurobject zelf gevonden en contact gezocht met dit bureau. Het tv-programma KASSA schudde mij wakker. Volgens KASSA mogen er geen kosten worden berekend aan de huurder! Dit zou al wettelijk bepaald zijn. WOONBOND geeft op haar site duidelijk aan, dat administratiekosten of welke kostenberekening dan ook aan huurder niet zijn toegestaan. Al deze kosten zouden gezien kunnen worden als bemiddelingskosten – de kostenbenaming doet er niet toe. Inmiddels heb ik de huurovereenkomst ondertekend aan het huurbemiddelingsbureau toegezonden.

Mijn juridische vragen aan u zijn:

Moet ik het bedrag van € 302,50 inclusief btw, zijnde administratiekosten, voldoen of is dit onrechtmatig? Hoe kan ik op een correcte wijze het huurbemiddelingsbureau informeren in geval ik niet tot betalen ben verplicht?

De reactie van mr. S.J.Boonstra, jurist :

mr. S.J. Boonstra belde mij direct dezelfde dag. Zijn heldere, professionele advies was, het bedrag beter toch te betalen, om te voorkomen, dat de huur van de woning zo mogelijk niet doorgaat ! Het is volgens mr. Boonstra niet toegestaan de huurder voor het tot stand komen van een huurovereenkomst te factureren, immers, de verhuurder is de opdrachtgever. Het hele bedrag, zijnde een onverschuldigde betaling, kan ik later terugvorderen per aangetekende brief of per e-mail, hetgeen voldoende is.

Mijnheer Boonstra zei mij nog: “U staat sterk in deze en bij een eventuele rechtsgang zal de tegenpartij worden veroordeeld in de kosten van de procedure. Ik was heel blij met de reactie van mr. Boonstra en ook met de manier waarop hij mij geruststelde, vriendelijk en duidelijk. Zijn advies volg ik zeker op. Met zo’n jurist kun je garen spinnen, hij krijgt van mij een dikke 10.

Cliënte wenst anoniem te blijven


Met veel plezier schrijf ik deze referentie over Sjoerd-Jan Boonstra. In 2015 had ik een dispuut met mijn businesspartner, waarbij ik het duidelijk niet zou winnen. Mijn businesspartners speelde het keihard, en ik zou naast het door mij opgezette bedrijf ook mijn werk en een hoop geld verliezen. Ik sliep daar in alle eerlijkheid heel slecht van en de nodige tranen hebben gevloeid.

Sjoerd-Jan stond mij bij elke stap bij. Hij heeft voor mij eerst de zaak goed bekeken en voor mij uiteengezet wat mijn juridische mogelijkheden waren. Tevens kon ik met hem goed praten over de toch emotionele kant van het verhaal en daaruit bleek wederom wat voor ene groot empathisch vermogen hij heeft. Hij was er echt voor me, zowel voor mij als klant als voor mij als mens, en dat heb ik als bijzonder prettig ervaren. Uiteindelijk is alles tot een goed einde gekomen en kan ik weer door met mijn andere bedrijf en mijn leven….en weer rustig slapen. Dat was me zonder Sjoerd-Jan niet gelukt.

Dus als u op zoek bent naar een juridisch adviseur met een hart, die goed luistert en die u met raad en daad bijstaat…voor een zeer acceptabel tarief? Zoek dan niet langer, want Sjoerd-Jan Boonstra is uw man!

Cliënte wenst anoniem te blijven


Mijn juridische vraag aan Mr. Boonstra over forensenbelasting is heel duidelijk en gedetailleerd beantwoord. Het antwoord kwam binnen een dag binnen. Mocht ik juridisch advies nodig hebben, dan zou ik zeker Mr. Boonstra opnieuw vragen.

De heer H. Bartels uit de gemeente Kaag & Braassem


Autorijschool Jan PostmaVanuit een privé situatie ben ik met Sjoerd-Jan in contact gekomen. En omdat wij toevallig vanuit onze rijschool net een vordering hadden lopen die niet werd betaald, hebben wij toen besloten om Sjoerd-Jan voor juridisch advies in te schakelen. Ook na het versturen van een ingebrekestelling vanuit hem werd de vordering niet voldaan. Derhalve is Sjoerd-Jan een rechtszaak gestart en deze uiteraard met de deskundigheid van hem gewonnen. Ook een paar maanden later weer met behulp van Sjoerd-Jan een rechtszaak gestart i.v.m.  openstaande vordering en ook deze werd toegewezen! Dus voor ons heeft Sjoerd-Jan zijn deskundigheid en doorzettingsvermogen wel bewezen.

Autorijschool Jan Postma te Heerenveen


Duitse PinscherLangs deze weg wil ik mijn waardering uitspreken over de manier waarop u mijn zaak, het ongeval met met mijn hond, heeft behandeld. De manier waarop u deze zaak heeft opgepakt en behandeld wekte direct mijn vertrouwen. Ook het financiële gedeelte heeft u heel menselijk afgerond en stond bij u niet voorop. En uw eerlijke antwoorden of ik kans maakte waardeer ik enorm. U maakt alles waar wat op uw site staat, betrouwbaarheid, deskundig, snelle service en financieel aantrekkelijk. Ik zal u dan ook bij iedereen aanbevelen die juridische bijstand nodig heeft. Mocht ik u weer nodig hebben voor advies dan hoort u weer van mij.

Mevrouw F. Zijlstra


Nadat een sluimerend arbeidsconflict tot een mediationtraject had geleid, kwamen mijn werkgever en ik tot de constatering dat er geen basis meer was voor een “toekomst met elkaar”. Om op een goede volwassen manier uit elkaar te gaan, worden de tijdens de exit-mediation gemaakte afspraken vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Hier kleven nogal wat juridische haken en ogen aan. Het is noodzakelijk om deze overeenkomst dan goed juridisch te laten toetsen.

Op het internet kwam ik bij toeval de website van Sjoerd-Jan tegen en heb ik meteen contact met hem opgenomen. Wat mij aansprak was de open en gemoedelijke manier van communiceren. Sjoerd-Jan denkt direct mee en weet het zakelijke gebeuren op een persoonlijke manier helder over te brengen. Nadat ik de concept-overeenkomst voor toetsing aan hem had verzonden, met de vraag om een spoedige behandeling, had ik een paar uur later de opmerkingen, tips en aandachtspunten al retour! Snel, deskundig en communicatief op een prettige en persoonlijke manier. En voor een eerlijk en vooraf besproken tarief! Ik kan de diensten van Sjoerd-Jan dan ook van harte aanbevelen.

Dhr. D. de Ridder


Bij een onverwachte mededeling over een spoedige sluiting van werkvestiging heb ik contact gezocht met de heer Boonstra. Dit met name voor advies en juridische kundigheid betreft een ontvangen vaststellingsovereenkomst. De heer Boonstra is hier snel en daadkrachtig mee aan de gang gegaan, en heeft enkele belangrijke punten aangekaart. Daarnaast zijn de onderhandelingen ook bij de heer Boonstra neergelegd. Na afloop heerst er een goed gevoel betreft de heer Boonstra. Bij eventuele juridische zaken in de toekomst zal ik de heer Boonstra zeker inschakelen.

Dhr. W. Dijkstra


Persoons gebonden budgetWij hebben de de heer Boonstra ingeschakeld voor juridisch advies inzake een geschil over de achterstand met betaling van een zorgverlener. Wij hebben de heer Boonstra leren kennen als een zeer correcte en gedreven man. Met zijn inzet, deskundigheid en gedrevenheid waren wij erg tevreden. Ook is het een zeer betrouwbaar iemand die zich niet snel uit het veld laat slaan. Iemand die staat voor wat hij zegt en betrokken en zakelijk sterk is. Wij zijn zeer tevreden over zijn werk en zullen hem, indien nodig, weer inschakelen. Tenslotte zullen wij mensen met een juridisch probleem doorverwijzen naar de heer Boonstra.

Cliënt wenst anoniem te blijven


Omgezaagde boomBegin 2014 hadden wij een conflict met de buurman (iets met bomen en zonlicht…). Normaal gesproken overleg je dan even met elkaar om de zaken op te lossen. Het liep allemaal iets anders… De buurman vond het nodig om zonder overleg een aantal bomen om te zagen op ons erf. Er kwam iets te weinig zonlicht door… Verbijsterd waren we door zo’n brutaliteit. Iemand komt ongevraagd in jouw tuin en besluit om bomen van zo’n 13 meter hoog om te zagen. Té bizar voor woorden…

Hoewel er geen bewijs was (er waren geen getuigen) wisten we voor 99% zeker wie dit op zijn geweten had. In het weekend maar eens langsgegaan en inderdaad, meneer bekende direct dat hij de dader was… In eerste instantie wilden wij het graag als grote mensen oplossen, want om nu meteen rechtszaken e.d. te beginnen… daar hadden we geen trek in. Om een lang verhaal kort te maken: we maakten afspraken, maar die werden niet nagekomen. Aangifte gedaan bij de politie met (na 3 maanden) als resultaat een brief op de mat; “gezien het feit dat er geen bedreiging is voor de bevolking in het algemeen, is besloten om niet tot vervolging over te gaan”. Was getekend: de politie!

Om ons gelijk te halen, restte nog één mogelijkheid: een civiele procedure starten. Maar ja, welke wegen moet je dan bewandelen? En wat gaat dat (maximaal) kosten? En hoe groot is de kans dat we de zaak gaan winnen? That’s where Sjoerd Jan Boonstra came in…

Boonstra had veel vertrouwen in een goede afloop en begeleidde ons in het traject dat moest leiden tot de door ons gewenste uitspraak. We kunnen niet anders zeggen, dan dat we zeer tevreden waren over de gehele gang van zaken. Tijdens de rechtszaak werd al snel duidelijk welke kant het op zou gaan en die was nou niet bepaald in het voordeel van de houthakker…

Uiteindelijk zijn we tot een schikking gekomen met de dader. Er werd dus niet eens uitspraak gedaan door de rechter, wat eigenlijk in het nadeel van Boonstra was. Er konden immers minder uren worden gefactureerd. Maar zowel Boonstra als wij waren van mening dat het recht had gezegevierd. Het werd wel tijd dat de kwestie eens werd afgerond. Zonder juridisch adviseur Boonstra hadden we dit nooit voor mekaar gekregen. De begeleiding, vragen van onze kant, de expertise… Het was wat ons betreft een dikke prima!

Cliënt wenst anoniem te blijvenWe zaten in een familiegeschil, waardoor wij een document hadden opgesteld bestemd voor de familie. Echter gezien de gevoeligheid van de kwestie hebben we de heer Boonstra gevraagd om het document vanuit juridisch oogpunt door te nemen om eventuele schending van privacy en eventuele laster of belediging te voorkomen in het geschrift. Het contact met de heer Boonstra was zeer plezierig en waardevol. We hebben snel advies teruggekregen waardoor we verder konden met het gebeuren in de hoop het familiegeschil tot een goed einde te brengen.

Cliënt wenst anoniem te blijven[/text_output]


Ik heb meneer Boonstra gevraagd om naar mijn zaak te zien. Mijn zaak ging over verminderen van de kinderalimentatie. Meneer Boonstra heeft zich over onze zaak gebogen. Hij heeft ons goed advies gegeven. Wij hadden snel bericht en duidelijke antwoorden met goede argumenten.

Cliënte wenst anoniem te blijven


BiljartballenSjoerd-Jan is juridisch adviseur bij de KNBB ( Koninklijke Nederlandse Biljart Bond ), district Friesland. District Friesland heeft ruim 400 leden. De KNBB heeft reglementen gemaakt, welke van toepassing zijn voor de kleine 30.000 leden over heel Nederland. Daar deze reglementen zeer complex zijn, hebben we Sjoerd-Jan gevraagd om juridisch adviseur van het bestuur te worden. Natuurlijk mogen de andere leden ook aankloppen op zijn adres. De afgelopen jaren hebben we verschillende keren gebruik gemaakt van zijn expertise. De antwoorden waren altijd duidelijk, op korte termijn en het was hem nooit teveel. Sjoerd-Jan woont ook elke bestuursvergadering bij en zijn aandeel is belangrijk. Kortom: het bestuur is bijzonder blij met Sjoerd-Jan. Hopelijk kunnen wij de komende jaren nog veel gebruik maken van zijn kwaliteiten.

Dhr. J. Spaargaren, voorzitter KNBB, district Friesland


RechterRecentelijk heb ik een beroep gedaan op Sjoerd-Jan inzake een geschil met een tegenpartij waarbij ik uiteindelijk werd gedagvaard door de advocaat van de tegenpartij. Uiterst gretig heeft Sjoerd-Jan zich op deze dagvaarding gestort en in no-time viste hij hier een aantal onjuistheden uit, welke werden gesteld door de advocaat van de tegenpartij. Op uiterst professionele wijze werd dit door Sjoerd-Jan schriftelijk weerlegd.

Uiteindelijk kwam het tot een zitting waarbij de advocaat van de tegenpartij niet eens kwam opdagen. Sjoerd-Jan veegde de vloer aan met de argumentatie van de tegenpartij en de rechter ging in zijn betoog mee. De zaak werd door ons gewonnen en dat was te danken aan de accurate inzet van Sjoerd-Jan. Zijn onaflatende gretigheid heb ik als bijzonder professioneel ervaren. Ik hoop hem voorlopig niet weer nodig te zijn maar mocht dit wel zo zijn, dan schakel ik hem onmiddellijk weer in. Een tien met een griffel!

Ondernemer uit Heerenveen

Ik ken Sjoerd Jan al van jongs af aan. We zijn beide opgegroeid in het dorp Winsum (Fr). Voor zover ik me kan herinneren roept Sjoerd Jan al dat hij iets ‘juridisch’ wil gaan doen. Nu een kleine 25 jaar later komen we elkaar weer tegen via Facebook. Ons bedrijf, StudioSmids, is verwikkeld geraakt in een groot faillissement van een klant. We hebben advies en ondersteuning  gezocht bij Sjoerd Jan om een aantal dingen helder te krijgen voor ons zelf. Sjoerd Jan heeft ons zeer vakkundig bijgestaan en vervolgens het complete facturatie/ herinneringen beleid doorgelicht op ons bedrijf. Zo zijn de herinneringen aangepast en structuur gebracht in de registratie hiervan. Dit is de start van een duurzame samenwerking met Sjoerd Jan. Al hoop ik Sjoerd-Jan niet teveel te hoeven gebruiken blijven we contact houden.

Dhr. W. Smids eigenaar van StudioSmids


Ik heb Sjoerd-Jan ingeschakeld voor juridisch advies inzake een geschil over mijn arbeidsovereenkomst. Ik heb een arbeidsovereenkomst die in is gegaan op 1 maart 2013 en eindigt op 1 november 2013. Mijn werkgever heeft sinds juli 2013 geen werk meer voor mij en heeft mij daarna ook niet meer betaald. Daarom heb ik mij bij de gemeente gemeld voor een bijstandsuitkering, maar de gemeente zegt dat ik bij mijn werkgever moet zijn. Nu zit ik dus zonder inkomen en de rekeningen gaan wel gewoon door natuurlijk. Ik heb mijn verhaal aan Sjoerd-Jan uitgelegd en hij vertelde mij dat mijn werkgever gewoon moet betalen en dat ik waarschijnlijk in aanmerking kom voor een advocaat op basis van toevoeging. Ik betaal dan alleen een eigen bijdrage en de advocaat wordt dan door de overheid betaald. Vervolgens heeft Sjoerd-Jan heeft mij toen doorverwezen naar een advocaat. Ik ben erg tevreden over de werkwijze en het advies van Sjoerd-Jan

Mevrouw A. uit Wolvega


Ik wilde graag weten wat mijn rechten en plichten zijn bij een nul uren contract en daarom heb ik Sjoerd-Jan om juridisch advies gevraagd. Sjoerd Jan kon mij goed inlichten wat mijn contract precies inhield en wat mijn rechten en plichten zijn. Hierdoor weet ik nu dat ik helemaal geen nul uren contract heb en dat ik wel degelijk rechten heb. Hier ben ik Sjoerd Jan erg dankbaar voor.

Mevr. I. Oosterhof


Sjoerd-Jan heeft ons geholpen in een urenconflict bij de werkgever van mijn echtgenote. Met de  zeer goede juridische bijstand van Sjoerd-Jan heeft dit geleid tot een uitstekend resultaat in het voordeel van mijn echtgenote. Wij zijn Sjoerd-Jan dan ook zeer erkentelijk voor zijn doelgerichte en zeer professionele aanpak.

familie O. uit Heerenveen


Ik heb Sjoerd-Jan om advies gevraagd met betrekking tot onduidelijkheden over mijn arbeidscontract. Sjoerd-Jan heeft dit voor mij uitgezocht. Ik was er erg content mee dat ik snel antwoord heb gekregen op mijn vragen. Een ieder die juridisch advies nodig heeft zou ik dan ook aanraden om Sjoerd-Jan om advies te vragen. Snel antwoord, overzichtelijk en duidelijk.

Cliënt wenst anoniem te blijven


Wij hadden een juridisch adviseur nodig dus zochten wij via Google een adviseur. We kwamen vrij snel  de website van Sjoerd Jan tegen. We vroegen hem of hij ons kon helpen met de vraag: als je een kantine opent die alleen toegankelijk is voor leden val je dan onder de artikel 7:290 BW regel? Het openen van een kantine via leegstandbeheer zou door deze wetgeving niet mogelijk zijn. Vrijwel direct kregen we een reactie van Sjoerd Jan, hij verwees ons op een uitspraak waarin stond dat het toch mogelijk is om een kantine te openen. Hartelijk dank voor uw medewerking.

Game Vereniging Nederland