Duim omhoog reviews
Featured image for “”

In juni 2024 heb ik dhr. Boonstra benaderd vanwege een vraag rondom erfdienstbaarheid. Er is sprake van erfdienstbaarheid die ik verleen t.a.v. mijn achterbuurman. Dit is opgenomen in de leveringsakte bij mijn woning. Mijn buurman gebruikt de weg (deels mijn erf) om van en naar zijn woning te komen maar stelt daarbij dat ik nimmer de weg mag blokkeren en deze altijd vrijgehouden moet worden. Mijn vraag aan dhr. Boonstra was, hoe dit te interpreteren? Ik kreeg zeer snel een reactie van dhr. Boonstra met de vraag of hij de bepaling mocht inzien (leveringsakte) waarna het juridische antwoord volgde. Kort en goed: Ja, de weg moet vrijgehouden worden maar mag wel door mijzelf gebruikt worden om overheen te rijden en voor in- en uit te laden. Je moet de buren de mogelijkheid bieden om zich elk moment, en zonder telkens afhankelijk te zijn van jouw directe medewerking, de toegang tot het erf te krijgen ter uitoefening van de erfdienstbaarheid, door jouw buren bijvoorbeeld een sleutel te geven van een door jou geplaatst hek. Ik ben zeer blij met de snelheid en volledigheid van dit antwoord en zal zeker voor een juridische kwestie weer bij dhr. Boonstra aankloppen.

De heer Gerritsen
Featured image for “”

Ik heb contact gezocht met de heer Boonstra vanwege een conflict met mijn boot dealer. Over de inhoud ga ik verder niks vertellen, want dat is een lang verhaal. De heer Boonstra heeft alle correspondentie gelezen en kwam tot een kort en billijk antwoord. Het moet afgelopen zijn. De heer Boonstra heeft contact gelegd met de boot dealer en door cordaat reageren en actie ondernemen is de zaak goed opgelost. Als je juridisch advies wil ben je bij de heer Boonstra aan het goede adres. Hoop hem verder nooit meer nodig te hebben, maar anders wel weet ik heer Boonstra te vinden.

Cliënt wenst anoniem te blijven
Featured image for “”

Na een verkeerd geleverd artikel kwam ik er niet uit met het desbetreffende bedrijf. Na contact te hebben gehad met Sjoerd-Jan Boonstra voor juridisch advies, wist ik zeker dat ik in mijn recht stond en wat mijn vervolgstappen waren. Hij reageerde snel en is kort en duidelijk in zijn antwoorden. Uiteindelijk ben ik er uit gekomen met het bedrijf en mocht ik de artikelen toch retour sturen. Nu afwachten of ik het geld wel terug krijg, zo niet dan weet ik Sjoerd-Jan Boonstra te vinden!

Cliënte wenst anoniem te blijven
Featured image for “”

In april 2021 kwamen wij op advies van een familielid terecht bij Sjoerd-Jan voor juridisch advies. Wij hadden een conflict met onze buren bij overbouw op onze grond. Onze vorige advocaat kon ons niet verder helpen en zag geen mogelijkheden in ons toen al lopende traject. Wij hadden toentertijd al een zeer omvangrijk dossier bij elkaar verzameld met onze bewijsstukken over het conflict. En de buren waren ononderbroken doorgegaan met hun bouw. Voor ons was er veel stress, Sjoerd-jan hield het hoofd koel. Hij nam de benodigde tijd om het goed aan te pakken en was erg goed te bereiken voor als we hem nodig hadden. Sjoerd-Jan communiceerde met de advocaat van de tegenpartij en stond ons bij. Het zou een lang traject worden maar samen met Sjoerd-Jan liepen wij het proces door en wees ons op onze rechten maar ook onze plichten waar wij aan moesten voldoen. De advocaat van de tegenpartij gaf aan wat de tegenpartij zou gaan doen maar dat werd uiteindelijk niet gedaan door de tegenpartij. De tegenpartij kwam met een vervangende andere jurist om hen bij te staan en ons en de buren maakten hun bouwwerkzaamheden af. Al die tijd stond Sjoerd-Jan ons bij met de zaak. Hierna hadden wij besloten om door te gaan en de tegenpartij te dagvaarden. Wij werden ook geadviseerd bij het zoeken van een advocaat om de civiele zaak verder voor ons te vertegenwoordigen. Sjoerd-Jan heeft voor ons de dagvaarding opgesteld, overgedragen aan zijn collega en voor het einde van het jaar 2021 waren de buren gedagvaard. In mei 2023 hebben wij uiteindelijk de rechtszaak gewonnen.  Sjoerd-Jan Bedankt voor je inzet en je geduld. Zonder jou had het heel anders kunnen aflopen voor ons.

Familie van den Berg uit Pijnacker
Featured image for “”

Sjoerd-Jan heeft mij erg goed geholpen naar aanleiding van een discussie/meningsverschil met de werkgever over de bedenktijd in een vaststellingsovereenkomst. Hij was snel en vooral zeer goed bereikbaar. Hij was begripvol, dacht mee en de communicatie verliep vlot. Hierbij hartelijk dank voor de snelle en professionele hulp. Ik zou Sjoerd-Jan zeker aanbevelen in alle opzichten.

Cliënt wenst anoniem te blijven
Featured image for “”

Topper! Soms gebeuren er dingen in je leven, waardoor je wakker wordt. Na een heftige gebeurtenis, ben ik tot het besef gekomen dat het leven te kort is om door te gaan met dingen die geen energie meer geven. In mijn geval was het werk voor mij na 27 jaar trouwe dienst, een gepasseerd station geworden. Soms moet er een deur dicht, om een ander te kunnen openen. Tijdens een etentje met vrienden, kwam dit ter sprake. Zij hadden goede ervaringen met Sjoerd Jan. Hij had hun prima geholpen en waren vol lof. Nou dat leek mij ook wel wat en nam ik contact met hem op. Ons eerste contact was via Whatsapp en bleek hij op vakantie te zijn. Geef me al vast wat dingen door, vroeg hij. Nee Sjoerd Jan, dat kan best wachten tot je terug bent. Eerst genieten van je vakantie! Na de vakantie, werd het gelijk opgepakt en heeft hij bemiddeld tussen mij en mijn werkgever. Wat wil je bereiken? Vroeg hij aan mij. Als ik daar maar weg kan en in aanmerking kom voor WW, mocht dat nodig zijn. Dat vond Sjoerd Jan wel wat magertjes voor 27 jaar hard werken. Hij zou zijn best doen er wat extra voor mij uit te slepen. Alle extra’s zijn meegenomen, zei ik. Probeer het maar. In eerste instantie zou ik helemaal niets krijgen, maar door de vastberadenheid en overtuigingskracht van Sjoerd Jan, belde hij op te zeggen, dat er naast, dat ik de laatste maanden betaald verlof krijg, ook nog een leuk bedragje transitievergoeding meekrijg. Tevens worden de juridische kosten vergoed door de werkgever. Om de vaststellingsovereenkomst te tekenen, maakten we een afspraak bij ons thuis. Na een gezellig bakkie met natuurlijk een stuk taart (die hij wel eist 🥳😉) werd de handtekening gezet. Op naar een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Studeren staat ook op mijn lijstje en daar kan ik de transitievergoeding prima voor gebruiken. Je bent een topper, Sjoerd Jan! Ondanks dat ik niet in onmin leef met mijn werkgever, is het heel fijn iemand als jou te hebben die een heleboel stress uit handen neemt. Plus er ook nog extra’s uit weet te halen. Super bedankt!!! Als er weer wat is, weten we je te vinden!

D. Wijnenga uit Stiens
Featured image for “”

Ik zat in een situatie met mijn baas op mijn werkplek. Ik werd gepest door de vrouw van mijn baas en twee andere collega’s. Deze situatie gaf me stress en ik moest met ziekteverlof. Mijn baas heeft mij een vaststellingsovereenkomst aangeboden terwijl ik ziek was. Toen wist ik juridische moest hulp zoeken omdat hij mijn rechten van mij probeerde te stelen, dus ik zocht op Google en vond Boonstra. Ik volgde mijn hart en appte hem en hij reageerde snel. Hij begon onmiddellijk met mij te communiceren, daarna nam hij contact op met mijn baas, daarna ontmoetten we elkaar en hij legde me alles uit wat er gaat gebeuren tijdens de meeting met mijn baas. Hij kan goed luisteren, hij leest alle details, zelfs de kleine details die ik heb niet gezien, hij is op tijd, klantvriendelijk en zeer professioneel. Deze situatie bezorgde mij 3 maanden stress en sinds ik Boonstra ontmoette, heeft hij het binnen 1 week voor mij opgelost. Hij vertrok pas toen alles was geregeld. Ik ben zeer tevreden, want nu wacht ik op mijn geld van mijn baas. Als Boonstra er niet was, zou ik met een veel lagere ontslagvergoeding ontslagen worden. Ik beveel Boonstra aan iedereen aan, geloof me, je zult er geen spijt van krijgen hem in te huren. Zo’n man met een vijfsterrenservice, iedereen zou zijn contactgegevens moeten hebben. ik heb vandaag een biertje gedronken om mijn overwinning te vieren. Nogmaals bedankt Boonstra.

Mevrouw S. Witteveen uit Heerenveen
Featured image for “”

Na 3 jaren eindelijk gerechtigheid. Mijn schoonvader had net een nieuwe fiets gekocht en wilde deze aan zijn dochter laten zien wonende in een aangrenzend dorp. Het noodlot sloeg toe. Mijn schoonvader zou op de fiets stappen, maar valt er zijdelings vanaf op de harde klinkers. Schrik, en pijn in zijn heup. Wat bleek hij had zijn heup gebroken na de val. Hoe kon hij nu zomaar van die nieuwe fiets vallen zou je denken, werd hij onwel of was er iets met de fiets. Het laatste was het geval. De stuurpen was bij montage van de nieuwe fiets niet goed vastgezet, deze zat helemaal los. De baas van de fietsenwinkel werd op de hoogte gebracht en gaf direct zijn fout toe. Schoonvader is uiteindelijk geopereerd en de fiets is teruggegaan naar de fietsenwinkel. Toen kwam het getouwtrek met de verzekeringsmaatschappij van de fietsenwinkel. Aangezien ik hier, die dit schrijft, geen kaas van heb gegeten schakelde ik meester Sjoerd Jan in. Sjoerd Jan heeft ons meer dan 3 jaren bijgestaan met alle regel dingen en paperassen die nodig waren en natuurlijk de juridische kant. Dit heeft ervoor gezorgd dat mijn schoonvader is gecompenseerd voor alle schade (materieel en immaterieel) en leed die hij moest ondervinden voor, tijdens en na het ongeluk. Ook voor mij was Sjoerd Jan van grote steun daar ik wars ben van het langdurig moeten wachten en de bureaucratie die dit met zich mee bracht. Het was een kwestie van lange adem.
Sjoerd Jan bedankt

Cliënt wenst anoniem te blijven
Featured image for “”

Met onze gezinsuitbreiding hadden we hard gespaard om onze vertrouwde eerdere auto in te ruilen voor een ruime station-auto. Na veel zoekwerk kwamen we uit bij een autohandelaar in Apeldoorn. Het leek in eerste instantie prima en hebben zo een koopovereenkomst gesloten. Na enige tijd ontstond er gebreken bij de auto. Deze gebreken hebben we bij 2 verschillende garages laten uitvogelen en ze kwamen beide tot de conclusie dat de kosten dusdanig hoog waren, dat het niet meer overeenkwam met de aanschafprijs van de auto.

Zelf hadden we de enige juridische dingetjes uitgevogeld en contact gezocht met de handelaar. Hij wilde uiteraard niet meewerken en voor ons was het een puzzeltocht van hoe nou verder. Het gevoel van onrecht en machteloosheid sloegen toe en zo kwamen we tot het besluit om een jurist te zoeken. Sjoerd-Jan heeft ons gedurende periode fijn en duidelijk geholpen. Alle onbekende termen voor ons werden in begrijpelijke Jip en Janneke taal omgezet en stond bij wijze van 24/7 klaar. Het was een hele klus, maar voor nu lijkt het erop dat we weer vertrouwd de weg op kunnen. Mochten er toch problemen ontstaan kunnen we zo weer aankloppen.

Sjoerd-Jan, ontzettend bedankt voor je hulp! We kijken er met een goed gevoel op terug.

Cliënten wensen anoniem te blijven
Featured image for “”

Meneer Boonstra reageerde erg snel op mijn eerste aanvraag voor advies. Hij kwam bij ons langs (2 uur reistijd) om de situatie persoonlijk in te kunnen schatten en goed advies op maat te kunnen geven. Hij is enthousiast, tegelijkertijd rustig en gaf mij meteen een vertrouwd gevoel. Wij hadden een zeer fijn gesprek en hij legde de situatie rustig en vakkundig uit. Hij vond het belangrijk om mij een gerust gevoel te geven. Hij was tijdens de hele samenwerking zeer goed bereikbaar voor vragen en nam veel tijd voor de antwoorden en uitleg. Hij was zelfs bereid om op zijn vrije dag een belangrijke brief voor ons op te stellen. Hij heeft veel empathie en en begrip voor de onzekerheid welke de situatie bij ons creëerde. Het was een zeer fijne samenwerking en ik kan hem zeker aanbevelen. Wij zijn hem zeer dankbaar voor zijn hulp.

Cliënte wenst anoniem te blijven