Tarieven mr. S.J. (Sjoerd-Jan) Boonstra

Juridisch advies en procederen

Image

Voor gesprekken, het versturen van brieven, het bestuderen van uw dossier, literatuur en jurisprudentie, procedures bij de kantonrechter, etc, betaalt u een voordelig uurtarief. Mijn tarief voor particulieren is € 95,= exclusief btw en voor bedrijven is mijn tarief € 125,= ex btw.

Het is ook mogelijk om een vaste prijsafspraak te maken. Informeer naar de mogelijkheden. Of u nu een geschil met de werkgever, aannemer, buren, winkelier, woningbouwvereniging, verzekeringsmaatschappij of overheid heeft, u bent bij mij aan het juiste adres voor betaalbaar juridisch advies en procederen bij de kantonrechter.

Vrije keuze jurist bij rechtsbijstandsverzekering

Heeft u een rechtsbijstandsverzekering? Dan mag u zelf bepalen door wie u zich wilt laten bijstaan. De verzekeraar betaalt dan de door u gekozen jurist.

Dit geldt alleen vanaf het moment dat er een gerechtelijke procedure start. Indien u zich in de buitengerechtelijke fase, ook wel het minnelijk traject genoemd, wilt laten bijstaan door een door u gekozen jurist moet u die kosten zelf betalen.

Met de buitengerechtelijke fase wordt bedoeld de fase waarin er nog geen procedure is gestart. In dit traject wordt er overleg gevoerd en worden er brieven verzonden. De gemachtigden van partijen proberen in deze fase het geschil onderling op te lossen. Indien dit lukt is een procedure niet nodig.

Indien partijen niet tot een oplossing kunnen komen kan er door een van beide partijen een procedure worden gestart. Dit wordt de gerechtelijke fase genoemd. Vanaf dit moment mag u zelf een jurist kiezen, buiten de rechtsbijstandsverzekering om, door wie u zich wilt laten bijstaan. De kosten van uw jurist worden betaald door uw verzekeraar. De jurist maakt prijsafspraken met uw rechtsbijstandsverzekering.

Zaak waarvoor een advocaat nodig is

Sommige juridische procedures mogen alleen worden gevoerd door een advocaat. Denk hierbij o.a. aan personen- en familierecht en strafrecht. Als u een zaak heeft die alleen maar door een advocaat mag worden behandeld, dan bent u ook bij mij aan het juiste adres. Ik werk samen met diverse gespecialiseerde advocaten. U betaalt hiervoor een hoger tarief dan het tarief dat geldt voor juridisch advies. Tot mijn netwerk behoren ook pro deo advocaten.

Aan de hand van uw juridisch probleem kan ik voor u bepalen welke advocaat u nodig heeft en krijgt u van mij te horen wat het uurtarief is van de gespecialiseerde advocaat.

Advocaat op basis van toevoeging (pro deo advocaat)

Afhankelijk van uw inkomen en vermogen kunt u recht hebben op gesubsidieerde rechtsbijstand, dit wordt ook wel pro deo of toevoeging genoemd. Deze zaken worden behandeld door een pro deo advocaat. Indien u daarvoor in aanmerking komt, zal de pro deo advocaat een aanvraag indienen bij de Raad voor de Rechtsbijstand.

Indien u voor gesubsidieerde rechtshulp in aanmerking komt, betaalt u alleen een eigen bijdrage. De hoogte van deze eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en het soort zaak.

Voor meer informatie met betrekking tot de gesubsidieerde rechtsbijstand verwijs ik u naar de website van de Raad voor Rechtsbijstand.


Neem direct gratis en vrijblijvend contact op

  Naam

  Email

  Telefoon

  Omschrijving van uw probleem

  Eventuele bijlagen

  Neem gratis contact op

  Maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 20:00 uur.
  Zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur.
    06-43 54 35 17
    stuur een e-mail


  Ervaringen van cliënten

  Wij hebben in de loop der jaren vele ervaringen mogen ontvangen. Een selectie hiervan kunt u bekijken op de ervaringenpagina.