Arbeidsconflict

U werkt al enkele jaren met veel plezier in de fietsenwinkel, maar op een dag slaat het plezier om als uw werkgever bij u komt. Hij vertelt u dat hij de samenwerking met u niet wil voortzetten en wil u ontslaan. Uw werkgever vertelt u dat u binnenkort de ontslagbrief op de deurmat kunt verwachten. U bent totaal overrompeld en begrijpt er niets van en vraag aan uw werkgever wat er aan de hand is. Hij vertelt u dat de zaken niet goed meer gaan en dat er mensen uit moeten. Helaas hoort u daar ook bij.

U vraagt zich af of dit zomaar allemaal kan en wat uw rechten zijn. U heeft nooit een arbeidsovereenkomst gezien en dus ook niet ondertekend. Kan uw werkgever u dan zomaar ontslaan? U heeft wel eens van iemand gehoord dat dit niet zomaar kan maar weet het niet zeker.

Daarom is het verstandig juridisch advies arbeidsrecht in te winnen of een advocaat arbeidsrecht in te schakelen.

Uw werkgever kan u niet zomaar ontslaan

Rechter rechtspraak

Als u een arbeidsovereenkomst heeft voor onbepaalde tijd dan kan uw werkgever u niet zomaar ontslaan. Dit kan alleen als uw werkgever een ontslagvergunning van het UWV heeft, er sprake is van een dringende reden die ontslag op staande voet rechtvaardigt of dat de kantonrechter de arbeidsovereenkomst ontbindt.

Uw werkgever kan u wel ontslaan als u met het ontslag akkoord gaat. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een vaststellingsovereenkomst, ook wel beëindigingsovereenkomst genoemd. Als u de beëindigingsovereenkomst tekent dan stemt u dus in met het ontslag. Het is altijd aan te raden een dergelijke overeenkomst voor te leggen aan een jurist voordat u tekent. Vraag dus van tevoren juridisch advies arbeidsrecht voordat u eventueel tekent. U heeft meestal recht op de transitievergoeding en verder is het gebruikelijk dat de werkgever uw juridische kosten betaalt tot een bepaalde hoogte.


Neem direct gratis en vrijblijvend contact op

  Naam

  Email

  Telefoon

  Omschrijving van uw probleem

  Eventuele bijlagen

  Neem gratis contact op

  Maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 20:00 uur.
  Zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur.
    06-43 54 35 17
    stuur een e-mail


  Ervaringen van cliënten

  Wij hebben in de loop der jaren vele ervaringen mogen ontvangen. Een selectie hiervan kunt u bekijken op de ervaringenpagina.