Echtscheiding

U bent inmiddels alweer tien jaar gelukkig getrouwd met uw man. U heeft met uw man twee kinderen, een jongen van vier en een meisje van twee. De eerste jaren heeft u met uw gezin in een huurwoning gewoond, maar gezien het feit dat uw man een betere baan heeft gekregen, hebben jullie twee jaar geleden besloten een woning te kopen. Er zijn geen huwelijkse voorwaarden gemaakt, dus u bent getrouwd in gemeenschap van goederen. Terwijl u het weekend het liefst met uw gezin doorbrengt, wil uw man de laatste tijd steeds vaker uitgaan met vrienden. Hij komt dan midden in de nacht dronken thuis en ligt de volgende dag dan zowat de hele dag op bed.

U bent helemaal niet gelukkig met deze situatie, want u wilt liever dat het weer wordt zoals het altijd was, ’s avonds met uw gezin op de fiets stappen, uit eten gaan of een oppas regelen en samen met uw man een avondje naar de bioscoop. U bent het uitgaan van uw man met zijn vrienden helemaal zat en heeft hierover al diverse gesprekken met hem gevoerd, maar uw man vindt dat u niet moet zeuren en dat hij gewoon doet waar hij zin in heeft.

Het moment dat u juridisch advies echtscheiding of misschien zelfs een advocaat echtscheiding nodig heeft komt steeds dichterbij.

U wilt een verzoek tot echtscheiding indienen

U vindt dat het zo niet langer gaat, want diverse gesprekken met uw man hebben niets opgeleverd. Daarom besluit u te gaan scheiden van uw man. U vraagt zich af hoe u dit het beste aan kunt pakken.
Er schieten allerlei vragen door uw hoofd.
 
 • Heeft u een advocaat nodig om te gaan scheiden?
 • Hoe komt het met de kinderen?
 • Kunt u straks partneralimentatie ontvangen?
 • Hoeveel alimentatie moet uw man voor de kinderen betalen?
 • Kan uw man zich ook verweren tegen uw verzoek om te gaan scheiden, en zo ja, wat kunnen daar de gevolgen van zijn?
Deze vragen en meer komen opdagen als u wilt gaan scheiden. Daarom wilt u juridisch advies echtscheiding gaan vragen en als het tot een juridische procedure komt, heeft u een advocaat echtscheiding nodig.

Scheiden in het kort

Als u bent getrouwd maar op een gegeven moment niet langer bij uw partner wilt blijven dan kunt u gaan scheiden. Dit kan op twee manieren. Welke mogelijkheid u ook kiest, voor scheiden is een advocaat echtscheiding nodig.
 
In de eerste plaats kunt u een verzoek tot echtscheiding indienen. In de tweede plaats kunt u scheiden van tafel en bed. Als u kiest voor scheiding van tafel en bed dan blijft u juridisch getrouwd. Later kunt u alsnog definitief scheiden door ontbinding van het huwelijk na scheiden van tafel en bed.
 
U krijgt met veel ingewikkelde regels te maken als u wilt gaan scheiden. U moet naar de rechter als u wilt scheiden of het huwelijk wilt ontbinden (na scheiding van tafel en bed). De enige reden om te gaan scheiden die in de Nederlandse wet voorkomt is duurzame ontwrichting. Dit houdt in dat de verhoudingen binnen het huwelijk zodanig zijn geworden, dat is voor u en/of uw partner niet mogelijk is om nog langer het huwelijk in stand te houden.

Neem direct gratis en vrijblijvend contact op

  Naam

  Email

  Telefoon

  Omschrijving van uw probleem

  Eventuele bijlagen

  Neem gratis contact op

  Maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 20:00 uur.
  Zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur.
    06-43 54 35 17
    stuur een e-mail


  Ervaringen van cliënten

  Wij hebben in de loop der jaren vele ervaringen mogen ontvangen. Een selectie hiervan kunt u bekijken op de ervaringenpagina.