Geregistreerd partnerschap

Veel mensen zullen vast wel eens hebben gehoord van het geregistreerd partnerschap. Dit is een familierechtelijke relatie die in grote lijnen overeenstemt met het huwelijk, maar er zijn ook enkele verschillen. Welke verschillen dat zijn leest u verderop.
 
Een geregistreerd partnerschap kan zowel door twee personen van hetzelfde geslacht als door personen van verschillend geslacht worden aangegaan. Het geregistreerd partnerschap is op 1 januari 1998 in de Nederlandse wetgeving ingevoerd. Inmiddels hebben ook diverse andere Europese landen deze familierechtelijke relatie ingevoerd, maar de rechtsgevolgen in andere landen reiken minder ver dan die in Nederland.
Nu het huwelijk in Nederland ook door twee personen van hetzelfde geslacht kan worden aangegaan, is de vraag aan de orde gekomen of het geregistreerd partnerschap in Nederland nog wel nu heeft. Toch blijkt deze rechtsfiguur in een zekere behoefte te voorzien. Sommige mensen willen nu eenmaal niet trouwen vanwege o.a. godsdienstige, emotionele, maatschappelijke of ethische redenen, maar zij willen wel graag de gevolgen die ook uit het huwelijk voortvloeien aan hun relatie verbinden. In deze behoefte voorziet dus deze rechtsfiguur.

Neem direct gratis en vrijblijvend contact op

  Naam

  Email

  Telefoon

  Omschrijving van uw probleem

  Eventuele bijlagen

  Neem gratis contact op

  Maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 20:00 uur.
  Zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur.
    06-43 54 35 17
    stuur een e-mail


  Ervaringen van cliënten

  Wij hebben in de loop der jaren vele ervaringen mogen ontvangen. Een selectie hiervan kunt u bekijken op de ervaringenpagina.