Huur- en woonconflict

Huur--en-woonconflictU huurt inmiddels al tien jaar een huurwoning van de woningbouwvereniging in een hele gezellig buurt waar u het erg naar uw zin heeft en graag nog vele jaren wil blijven wonen. De laatste tijd heeft u nogal wat onenigheid met uw buren. Uw buren zijn van mening dat u uw tuin niet netjes heeft opgeruimd, terwijl u vindt dat uw buren daar niks meet te maken hebben. Uw buren zijn erg precies en lopen elke dag door hun tuin om elk blaadje op te ruimen en u hecht daar niet zoveel waarde aan en gebruikt uw tuin meer als opslagplaats van allerlei spullen. Diverse gesprekken tussen u en uw buren hebben tot niets geleid en ook buurtbemiddeling heeft geen effect gehad. De woningbouwvereniging is het met uw buren eens en vindt ook dat u uw tuin moet opruimen, maar daar denkt u anders over. Dit is uw manier van leven en u betaalt altijd netjes de huur op tijd, dus u laat het zo. U vindt dat andere mensen zich niet hebben te bemoeien met uw leven en u veroorzaakt geen overlast.
Neem gratis en vrijblijvend contact op

De woningbouwvereniging zegt de huur op en nu?

U krijgt de schrik van uw leven als u op een bepaalde dag van de woningbouwvereniging een brief in de bus krijgt dat de huurovereenkomst met u wordt opgezegd. Zoals u de brief leest wil de woningbouwvereniging u het huis uit hebben, want zij zijn van mening dat u zich niet heeft gedragen zoals een goed huurder betaamt. Wat zijn nu uw rechten? Moet u straks echt uw woning verlaten of zijn er nog mogelijkheden om hier tegenin te gaan? Om een antwoord op deze vragen te krijgen is het aan te raden zo snel mogelijk juridisch advies huurrecht in te winnen.

Huurrecht in het kort

Bij het horen van het woord huurrecht wordt door veel mensen gelijk gedacht aan het huren van woning, maar het huurrecht geldt ook voor het huren van o.a. bedrijfsruimte, fiets of auto. Het huurrecht kan worden omschreven als het geheel van regels dat betrekking heeft op huren. De wettelijke definitie van huur is: huur is de overeenkomst waarbij de ene partij, de verhuurder, zich verbindt aan de andere partij, de huurder, een zaak of een gedeelte daarvan in gebruik te verstrekken en de huurder zich verbindt tot een tegenprestatie.

Neem gratis contact op

Maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 20:00 uur.
Zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur.
06-43 54 35 17
stuur een e-mail